Förberedelser…


Imorgon smäller det. Då ska jag och ett par hundra andra personer ge oss ut på Stockholm Fotomaraton. Årets utgåva är det andra sedan digitalkamerorna dödade det ursprungliga konceptet i början av 1990-talet. Jag var med på en av de allra sista då det begav sig. På sätt och vis är det nog både enklare och svårare med digitalfotograferandet. Man får i stort sett hur många försök på sig som helst att ta den där bilden som man vill ta – men å andra sidan höjer det på många sätt kraven.

Alldeles oavsett så känner jag mig hyggligt färdigpackad och redo att ta mig an detta. Återstår att se om man kroknar. Att vara aktiv, alert och kreativ i tjugofyra timmar på raken är inte helt trivialt.

Väskan är packad

image

För den lite mer tekniskt nyfikna så är utrustningen jag släpar med mig följande:

Kamera

  • Canon 6D

Objektiv

  • Canon 8-15/4.0 Fisheye
  • Canon 24-105/4.0
  • Canon 40/2.8
  • Canon 50/1.8

Blixt

  • Canon Speedlite 430EX II
  • Elinchrom Skyport (för att kunna trigga blixten utan att ha den monterad på kameran)

Stativ

  • Manfrotto Befree lättviktsstativ

Dessutom har jag med mig en Google Nexus 7 och kablage så att jag kan trådstyra kameran från den (eller från telefonen) med en app som heter DSLR Controller.

Vad är det? En bra presentation finns på: